elementler

Element serileri ile ilgili sıkça gelen sorular ve cevapları.

1-Soru: Hangi elementten başlamalıyım?
Cevap: Hayat Sana Ne Anlatıyor kitabımda elementlerin özelliklerini ve hayatında gözlemlemeyi anlatıyorum. Hangi elementi yaşamında dengesiz görüyorsan özellikle onunla başlamanı öneririm.

2-Soru: Bir elementi çalışırken başka bir elementi de çalışabilir miyim?
Cevap: Çalışmamalısın. Elementler dengelenmek için alana ihtiyaç duyarlar. Bu alanı sağlayabilmek için tek bir elemente yoğunlaşarak çalışmak şarttır. Element serileri, elementlere gerekli alanı sunar ve ifadelerini gerçekleştirerek dengeye gelmelerini sağlar. Bu şu anlama gelir; element dengelenmek için hayatında neyin ortaya çıkması veya neyin ortadan kalkması gerekiyorsa bunun için seni harekete geçirir.

3-Soru: İki elementi aynı anda çalıştım. Yanlış bir şey mi yaptım şimdi?
Cevap: Hayır. İki elementi aynı anda çalışmanın hiçbir zararı bulunmaz. Sadece seri hazırlanış niyetini ortaya çıkaramaz. Kekin içine hem şeker hem de aynı miktarda tuz koymak gibidir bu. Tadlar birbirine karışır. Lakin bir zararı yoktur.

4-Soru: Bir gün ara verirsem seriye kaldığım günden devam edebilir miyim?
Cevap: Element serileri aralıksız uygulanmalıdır. Bir gün bile ara verirsen yeniden en baştan, birinci günden başlaman gerekir.

5-Soru: Sabah yapamıyorum, akşam yapsam olur mu?
Cevap: Elbette. Yeterki gün bitmeden element dersi de bitmiş olsun.

6-Soru: Element serisini yaparken diğer dersleri de uygulayabilir miyim?
Cevap: Beraberinde Çakra çalışmaları da dahil olmak üzere herhangi bir dersi uygulayabilirsin.

7-Soru: Element serisini çalışırken hayatımda enteresan şeyler oluyor. Yarım bırakmalı mıyım?
Cevap: Bu seriler elementleri dengeye gelmesi için tetiklemekte, dolayısı ile de hayatındaki taşları yerine oturtman için seni de tetiklemekte. Enteresan şeylerin olması da, olmaması da normal.

8-Soru: Bir elemente başladım ama, yapmak hiç içimden gelmiyor. Bırakmalı mıyım?
Cevap: Tam tersine bırakmamalısın. Bir elementi yapmak içinden gelmiyorsa, ya da yapmaman için engeller çıkıyorsa zaten o elementte bir problem var demektir. Bu yüzden ona hayatında ek olarak yer açmaktan kaçınmaktasındır. Böyle bir durumda özellikle bu element üzerine yoğunlaşmak gerekir ki dengeye gelsin.

9-Soru: Toprak elementi çok hoşuma gitti, hep onu yapsam olmaz mı?
Cevap: Bir seriyi ancak o seriyi yaparken çok zorlandıysan veya sürekli yarım bırakma isteği geldiyse tekrar baştan uygulamanda fayda var. Aksi takdirde onu baştan uygulamak yerine yeni bir element serisi uygulaman daha iyi.

10-Soru: Tüm elementleri bitirdim şimdi hangisini tekrar edeyim?
Cevap: Hayat Sana Ne Anlatıyor kitabımda elementleri anlatıyorum. Hangi elementi yaşamında dengesiz görüyorsan özellikle ona tekrar dönmeni öneririm.

11-Soru: Element serilerinin hepsini bitirince tüm elementlerim dengeye gelmiş oluyor mu?
Cevap: Eskisinden daha dengeye yakın olacakları kesin. Lakin tamamen dengede kalacaklarının bir garantisi yok. Her gün seçimlerimizden dolayı elementler yeniden yapılanır. Element çalışmalarının seri olmasının amacı da tam olarak budur; günlerce o elementi dengeye çağırarak, elementi dengede tutabilecek bir tavır ve farkındalık kazanmak. Lakin insan zihni kolaylıkla kontrolden çıkabildiğinden, elementler de kolaylıkla kontrolden çıkar. Bu yüzden element serilerini yılın belli dönemlerinde tekrar tekrar uygulamanın faydası büyüktür.

Element Serileri İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Post navigation